Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Linkki ajanvaraukseen vello.fi/varaa

Faskiamanipulaatio

Luigi Steccon metodin mukaan

Lihaksissa olevia ja lihaksia ympäröiviä kalvoja kutsutaan faskioiksi ja eri lihasten faskiat yhdistyvät toisiinsa muodostaen faskiaketjuja. Fasciaa on ihmisessä jokaisessa paikassa varpaista päähän saakka. Faskiat ovat elastisia ja liikkeessä ne liukuvat toisiinsa nähden ja ovat voiman välittäjinä liikkeessä. Fascioiden tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu.

Tämän manuaalisen menetelmän  perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen  liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, tunnistetaan tarkka faskiassa oleva piste ja tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

 

 

 

Fascia käsittely

Tom Myersin metodin mukaan

Tässä metodissa Fascia käsittelyllä ei suoranaisesti kohdistu lihakseen vaan sen ympärillä olevaan pinnalliseen kalvoon lisätäkseen liikkuvuutta ja joustavuutta lihaksille. 

 

Fascia käsittelyt ovat venytys-hierontatyyppisiä käsitelyitä. Fascia käsittelyä voidaan toteuttaa myös ilman pehmytkudoskäsittelyä jolloin lihasten palautuminen hieronnan jälkeen nopeutuu. Urheilijat usein suosivat fasciakäsittelyä, jolloin harjoitteluun pääsee nopeammin.

Kumpaakin metodia käytetään paikallisten kiputilojen hoitoon mm. niska-hartiaseudun, selän tai jalkojen kiputiloissa.

 

 

Mitä fascia on?

Tämä video näyttää mitä faskia on ja miten se käyttäytyy toiminnassa ja kuinka myös verisuonet ja hermot peittäytyvät faskian alle.

Fascia video (ohjautuu automaattisesti youtube sivustolle)

 

 

 

Edenred-Color_Digital-use - KOMIA FlowEdenred-Color_Digital-use - KOMIA Flow